Route voorbeelden

Wil je de wijk de Laak en haar mooie huizen en gebouwen bewonderen en blijf je graag dicht in de buurt van de bewoonde wereld? Probeer dan onze Architectuur Route eens. Het is maar één van de mogelijke routes die je kunt kiezen om de mooie architectuur in Vathorst te zien. Deze route is ca 3 km lang maar kun je net zo uitbreiden als je zelf wilt. Bij de sluis aan de Workumstraat kun je zelfs even uitstappen om met de kano richting Waterdorp en de Laakse Tuinen te varen. Ga lekker picknicken in het Kai Park, of even gezellig wat eten en drinken bij de "Gasteling" of iets verder "Bij Lot" in Waterdorp. Echt een aanrader!


Voor de natuurliefhebbers en vogelspotters hebben we de Arkemheen Route: een ca 20km lange vaartocht die via de Laak en de Rengerswetering richting het Eemmeer voert. Gegarandeerd dat de zwaluwen met je mee vliegen en dat je hier en daar een zilverreiger ziet vissen! Onderweg is het bij de tweede sluis bij restaurant De Kooi aangenaam vertoeven. Uitstappen gaat er gemakkelijk bij de aanlegsteiger.


De Architectuur Route

Vathorst wordt ook wel één van de mooiste nieuwe woonwijken van Nederland genoemd. De afwisselende architectuur is echt een lust voor het oog. De bewoners van de wijk zijn dol op de centrale ligging, de mooie grachten en de romantische sfeer die er hangt.

Het motto van de architecten was om een "wereld van verschil" te maken, en dat is ze met de nieuwe grachtenstad zeker gelukt! De buurten De Laak, Waterdorp en de Laakse Tuinen bieden ieder hun eigen bijzondere architectuur. En hoe kun je die nou beter ervaren dan vanaf het water?

Deze route duurt 1 tot 2 uur.

Download de Architecture_Route.pdf

Arkemheen Natuur Route

De Arkemheen Polder is een beschermd Natura2000 gebied met zeldzame planten en dieren. Het gebied is bijzonder belangrijk voor weidevogels als kieviten, grutto's, zwaluwen, ganzen en zilverreigers. De polder biedt een eindeloos perspectief met graslanden, water en wolken in een typisch Nederlandse lucht.

Zwaluwen vliegen met je mee terwijl je kayak stil door het water van de Laak vaart, en jij je verbaast over de stilte en schoonheid van één van de oudste polders van Nederland. Het is ook geen wonder dat de Arkemheenpolder tot de top 20 van mooiste landschappen van Nederland behoort.

Deze route is minimaal 3 uur.

Download de Arkemheen_Route.pdf

 

Leuke route gezien? Kom varen in Amersfoort Vathorst en reserveer je kajak of kano hier!